* LUONTEESI ON KAUSI-ILMIÖ *


FAQ (1/1)

Useiten kysyt kysymykset eli UKK = FAQ

Nämä kysymykset ovat yleisiä astrologeille esitettyjä kysymyksiä ajalta ennen sivuston avautumista. Trijata vastaa niihin omasta puolestaan.

K: Ovatko tähtimerkit siirtyneet? Mistä tiedän, olenko Oinas vai Kalat?

V: Oinas ja Kalat ovat tähdistöjä. Vuodenaikoja määrittävä kevätpäiväntasaus tapahtui aikanaan Auringon ollessa Oinaan tähdistössä, minkä takia kalenterin kevätpistettä määritelleet babylonialaiset kutsuivat kevätpistettä Oinaaksi. Nimitys jäi päälle, vaikka kevätpiste siirtyi Kalojen tähdistöön. Länsimaissa on antiikista alkaen käytetty vuodenaikapohjaista eläinrataa, vaikka nykyään kevään alkaessa aurinko sijaitsee Kaloissa. Koska tähdistöistä ei erity mitään luonteeseen tai kohtaloon vaikuttavaa säteilyä, ovat länsimaiset astrologit kutsuneet oinaiksi ihmisiä, jotka syntyvät kevätpäiväntasausta seuraavan kuukauden aikana. Horoskooppi-Oinas siis tarkoittaa ajanjaksoa ja Kalat viittaa tässä kohdassa taustalla olevaan tähdistöön. Olet Oinas, jos synnyit kevätpäiväntasauksen jälkeen, mutta Kalat, jos synnyit ennen sitä. Trijatassa tosin ollaan kyllästytty tähän nimisotkuun, mistä syystä talvi-ihmiset saavat tunnuksekseen tähden ja kevätihmiset kissan.

K: Voiko horoskoopeista ennustaa?

V: Monet yrittävät sitä, mutta näillä sivuilla ennusteet viittaavat vain ihmisten luonteisiin. Niinpä ensi talvena syntyy pimeässä viihtyviä, syvällisiä fundeeraajia ja ensi kesänä valoisia toimijoita. Syksyn lapset ovat siltä väliltä. 

 

Artikkelissa 1 sivu