* LUONTEESI ON KAUSI-ILMIÖ *


Johdanto neoastrologiaan (1/1)

Tervetuloa tutustumaan yritykseen saattaa astrologia ajan tasalle.

Tällä sivustolla esitellään uudenlainen tapa katsoa ihmisen ja syntymähetken välistä yhteyttä. Tätä neoastrologista hypoteesia on parasta esitellä ajatuskokeen avulla.

Oletetaan että ihminen (tai joku muu elävä) kloonataan kymmenenä kappaleena ja nämä kloonit syntyvät eri aikaan vuodesta. Hypoteesimme mukaan niiden käytöksessä ja temperamentissa ilmenevät erot seuraavat siitä, miten vuodenajat (ja myös nopeammat jaksot kuten kuunkierto ja päivänkierto) aktivoivat kehittyvän alkion perimää. Me elävät kyllä perustumme geeneille, mutta sikiövaiheessa meitä muovaa myös epigenetiikka – se, miten ympäristö aktivoi perimäämme. Tärkein osa tätä ympäristöä on säännöllinen ajankierto kolmella eri tasolla – päivittäisenä, kuukautisena ja vuotuisena.

Vuosimiljardien aikana on DNA oppinut yhdistämään ajan ja paikan vaatimukset. Jokaisen elävän olennon perimässä on valmiuksia kohdata esimerkiksi kevät, kesä, syksy ja talvi. Kesällä syntyvä muovautuu kesäiseksi – valoisaksi ja aktiiviseksi. Talvikloonista tulee passiivisempi ja vetäytyvämpi. Syksy on siltä väliltä.

Kuunkierron vaikutus välittyy raskaana olevan äidin hormonitoiminnan kautta. Uudenkuun aikaan syntyvästä kloonista tulee temperamenttinen, täydenkuun vauvasta tasapainotteleva ja vanhankuun tulokkaasta tarkkaileva.

Nopeasti vaihtuvat päivänkierron vaiheet liittyvät näkyvyyteen. Kirkkaaseen päivänvaloon syntyvä vauva omaksuu pelikentäkseen julkisuuden, kun taas yövauva viihtyy piilossa ja tulee aikanaan viihtymään mustissa laseissa. Iltapäivän tulokas on rento ja seurallinen.

Näillä sivustoilla ohitetaan suuri osa astrologian perinteestä. Täällä ei ennustella eikä puhuta karmasta tai jälleensyntymistä. Astrologia toimiva ydin liittyy pelkästään luonnetyyppeihin. Koska koko tulkintamalli perustuu vuodenajoille, kuunkierrolle ja päivänkierrolle, eikä vanha (ja tarkoitushakuisesti ylläpidetty) kiistely tähdistöistä ole täällä relevantti. Lisää hypoteesista muissa artikkeleissa.

Artikkelissa 1 sivu